C.M.V. Oranje Bolsward

Geschiedenis

Om in Bolsward de feestdagen van het Koninklijk Huis luister bij te zetten werd in Bolsward in 1937 de Chr. Muziekvereniging Oranje opgericht.

In 1945 begon de drumband met enige tamboers, die uitsluitend meewerkten aan de marsen van het fanfarekorps. De groep breidde zich uit en op 30 april 1973 werd een majorettepeloton toegevoegd en werd er steeds meer zelfstandig opgetreden.  Sinds 1985 heeft de band een malletband bezetting bestaande uit: marimba’s, xylofoons, marching bells, lyra’s en een uitgebreide slagwerksectie.

Tijdens het jubileumjaar 2012, waarin de CMV Oranje Bolsward haar 75 jarig bestaan vierde, is de malletband in een geheel nieuw uniform gestoken.

Sinds 2015 is de malletband zich meer gaan focussen op concertmatig slagwerk en hebben ze de naam slagwerkensemble aangenomen. Bij concertmatig slagwerk komen grotere instrumenten aanbod zoals marimba’s, vibrafoons en pauken. Er worden grote werken ten gehore gebracht op concoursen of diverse optredens. Vaak op podia in grote theaters of festivals.